Meidengroepen

De training heeft tot doel het vergroten van de weerbaarheid bij meiden, om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van machtsmisbruik of zich hier schuldig aan gaan maken. De meiden leren opkomen voor zichzelf in situaties die mentaal en/of fysiek bedreigend zijn, of zouden kunnen worden.

Aan bod komt:

Krachtige, weerbare houding en uitstraling (preventie)
Aanvoelen van eigen (en andermans) grenzen en deze op een respectvolle en duidelijke wijze aan geven (praten)
Vluchten uit onveilige of bedreigende situaties en hulp vragen
Eenvoudige, effectieve zelfverdedigingstechnieken (vechten)

 

In elke les komen fysieke zelfverdedigingstechnieken aan bod en mentale aspecten als houding, lichaamstaal, nee-zeggen, confrontatietechnieken (duidelijk aangeven wat je wel of niet wilt) en het ervaren van eigen kracht.
Thema’s die aan bod komen, sluiten aan bij de leeftijd van de groep. Zo zal in de groep van de basisschool aandacht zijn voor onderwerpen als vriendschap, pesten, groepsdruk, internet, loverboys en seksueel geweld. Bij leerlingen van het VO komen onderwerpen aan bod als vriendschap, pesten, groepsdruk, internet, loverboys en seksueel geweld. Bij de wat oudere meiden zullen naast dit soort zaken ook uitgaan, verliefd zijn en gebruik van genotmiddelen aan de orde komen.
Door een training zelfverdediging-weerbaarheid voelen meisjes zich sterker, krijgen meer zelfvertrouwen en weten beter wat ze in allerlei lastige en/of bedreigende situaties kunnen en mogen doen!