Trainingen

In een training weerbaarheid en zelfverdediging leren de cursisten letterlijk en figuurlijk stevig in de schoenen te blijven staan in vervelende, lastige, bedreigende, agressieve en/of gevaarlijke situaties.

Hoofdthema’s die in alle trainingen aan bod komen zijn:

  • Eigen grenzen leren aanvoelen en aangeven
  • Opkomen voor jezelf in lastige situaties
  • Leren verdedigen in bedreigende situaties
  • Eigen kracht leren ontdekken en gebruiken

De training is psycho-fysiek, wat betekent dat vooral door bewegen, doen van lichamelijke oefeningen de cursisten vaardigheden aangeleerd worden. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor praktijksimulaties en groepsgesprekken, om mentale en sociale vaardigheden aan te reiken en te verwerven, met als doel het zelfvertrouwen en de weerbaarheid te doen toenemen.

Voor de verschillende trainingsmogelijkheden, zie ook de menubalk links.

Groepsgrootte

De groepen zijn van ongeveer 10 tot maximaal 16 personen, dit om de kwaliteit van de cursus te kunnen blijven waarborgen.

Cursusduur

Elke training heeft ongeveer 10 lessen, van een of anderhalf uur. Afhankelijk van de vraag en de doelgroep kan hiervan afgeweken worden.

Voor wie?

De trainingen gegeven door Boxman Trainingen zijn bedoeld voor meisjes en vrouwen. Maar als u een aanvraag hebt voor bijvoorbeeld jongens/mannen, senioren of minder-validen, dan kunt u gerust contact opnemen, zodat een passende trainer gezocht kan worden voor deze doelgroep.

>> Particulieren / open inschrijving
Via het aanmeldingsformulier kunt u zich opgeven voor een van de trainingen. Geprobeerd wordt jaarlijks per doelgroep 1 of 2 trainingen te geven (meisjes basisonderwijs, meiden voortgezet onderwijs, vrouwen 18+). Deze trainingen worden gegeven in Zwolle en/of omgeving, afhankelijk van de aanmeldingen.

>> Scholen, organisatie en bedrijven
Bent u werkzaam bij het voortgezet onderwijs, MBO-opleidingen, bedrijven in zorg en welzijn, vervoersorganisaties of organisaties voor sociaal en cultureel (jongeren)werk, dan kunt u per email aangeven welke training u graag verzorgd wilt zien. Er wordt contact met u opgenomen voor verdere informatie en afstemming. Er kan altijd vrijblijvend een offerte gemaakt worden.

Kosten

>> Particulieren
Afhankelijk van de doelgroep, de grootte van de groep en de lengte van de training, varieert de prijs van €85- tot €150,- voor een gehele cursus per persoon.

>> Scholen, organisaties en bedrijven
Gerekend wordt met een uurprijs van tussen de €80,- en €120,- per lesuur. Deze bedragen zijn exclusief BTW en reiskosten. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden van subsidie. Deze zijn bij uw gemeente op te vragen.